Olen jo jonkin aikaa tässä tuumaillut, josko alkaisin virkkaamaan keskosille näitä turvalonkeroita. Netissä aihe on tullut useasti vastaan ja ajatus on kaunis. Näin videon pienestä keskosvauvasta, jolle hoitaja antoi lonkeron käteen jotta tärkeät piuhat saisivat olla rauhassa. Itkuhan siinä melkein tuli, pieni ja herkkä vauva hakemassa turvaa keskoskaapissa. Kaivoin siis virkkuukoukun esiin ja aloin kokeilla. Ensimmäiset tein langoista mitä löysin ja jotka eivät sovi keskosille tehtäviin lonkeroihin. Nämä mallit vein siskonlapsille iloksi. Tietysti omatkin lapset halusi omat ja jopa siskon koira. No saipahan langanjämiä ainakin kulutettua. Tässäpä kuvat ensimmäisistä.

image

Alla koirien versiot. Isommat ja ilman silmiä, kuulemma oli oikein mieleisiä.

image

Seuraaviin hain kunnon langat ja aloin tehdä pienille ihmeille vietäviä. Ohjeet olivat selkeät ja helpot joten kuka vain osaa näitä tehdä. Kaiken lisäksi tämä on hauskaa ja valmistuu nopeasti! Yhdessä menee noin 30-60 minuuttia, riippuen miten saa keskittyä tekemiseen. Laitan alle tähän linkin mistä itse löysin ohjeen. Lisäksi facebookissa on eri sairaaloille omia keräysryhmiä ja yleinen turvalonkeroita keskosille- ryhmä. Keskosille on tehty myös esimerkiksi sukkia ja myssyjä. Ainakin Oulun ryhmässä oli eräs käsistään näppärä suunnitellut myssyn, jossa on aukot kaikenmaailman piuhoille joista itse en sen enempää ymmärrä. Se näytti todella näppärältä!

Tässäpä sitä linkkiä;

http://yle.fi/uutiset/nain_teet_turvalonkeron_keskoselle/8726802

image

image

Kaikkeen sitä innostuukin, riittää ainakin iltaisin puhdetta. Aivan kun olisi pulaa kun kahdelle neljästä lapsesta pitäisi virkata peittokin vielä. No mutta mukavaa hommaa on!

Käsityön iloa muillekkin :)