Syksy on ehtinyt jo aika pitkälle, puista alkaa lehdet huveta ja öisin saatetaan käydä jo pakkasen puolella. Lyhenevät valonhetket ja flunssakausi vetävät vähän mielialaa alemmas. Nenänpää kylmänä ja varpaat kylmästä nihkeinä nytkin tässä kirjoittelen. 

Sitten pitääkin kääntää tämä positiiviseksi! Pimeät ja tunnelmalliset illat, kynttilät, syksyn tuoksu ja edessä häämöttävät juhlat. Syyslomaa vietellään meidän perheessä ensi viikko ja silloin ehtiikin puuhata perheen kanssa kaikkea mukavaa; ulkoilla, askarrella, leipoa ja pelata lautapelejä. Saa nukkua tavallista pitempään ja valvoa hyvillä mielin. Pääsen itsekin viettämään tyttöjeniltaa siskon ja lapsuudenystävän kanssa, ensimmäinen tällainen ilta nyt kahteen vuoteen eli kai se on jo aikakin! Innolla ja hieman jännityksellä odotan, osaako sitä enää niin rennosti ottaakkaan enää.

Syysloman lopuksi pitäisi vietellä lasten kanssa myös halloweenia, pelottavia koristeita ja karmivia ruokia mukavan elokuvan kera. Kasvomaalit on jo esitestattu ja asuja mietitty. Halloween on kyllä jännittävä juhla lapsille ja muistan itsekkin kuinka innoissaan sitä oltiin ja ollaan kyllä edelleen. Kaikkea sitä pitäisi taas lomaviikkoon mahduttaa!

Aloitin tosiaan itsekin opiskelun nyt syksyllä, ammattikorkeakouluun kävi tieni. Jännä miten sitä samalla on virkistynyt uusista haasteista ja kauhuissaan työn määrästä. Tehtäviä on todella paljon, ne on laajoja ja itsenäisellä työllä on suuri merkitys. Ei passaa siis lusmuilla, sitä pitää kyllä harjoitella tässä vielä. Mutta kaikkiaan todella mielenkiintoista ja virkistävää kotonaolon jälkeen. Vasta oli ensimmäiset tentitkin ja kauhulla odotan arvosanoja niistä, sisäinen perfektionisti pelkää huonoja arvosanoja. Paljon on vielä totuttelua opiskelijana oloon, mutta positiivisin mielin ollaan. 

Sitten asiasta kukkapurkkiin ja jouluun. Lempijuhla lähestyy hirvittävän nopeasti, vasta oli syyskuu ja nyt onkin lokakuun loppupuoli. Joulukalenterit, suklaat, valot ym on saapuneet kauppoihin ja joulumieli alkaa valtaamaan allekirjoittaneen. Joululahjojen hankintahan on aloitettu jo hyvissä ajoin, joten suurin osa niistä on valmiina odottamassa paketointia. Olen myös tehnyt joitain lahjoja itse, ajatus toivottavasti merkitsee enemmän kuin tulos. Toivotaan, että lahjansaajat eivät satu lukemaan tätä blogia, tai ainakaan arvaamaan kenelle nämä tulee! Jollekkin näistä voi olla inspiraatiota, jos haluaa tehdä myös itse lahjoja. Suunnittelin molemmat itse eli valmista ohjetta ei ole (ja sen kyllä huomaakin).

Kokeilin uusia virkkaustyylejä lahjoihin, yllä ns. crocodile stitch ja alla popcorn.

Joulukoristeisiin olen kerännyt uusia ideoita ja lasten kanssa varmaan kokeillaan tässä joitain. Pitänee laittaa tuotoksista sitten kuvia! Joistain kokeiluista liitän jo kuvia tähän postaukseen. Tässä alla kuva ilmapalloon tehdystä lankasommitelmasta, ajattelin tehdä lampunvarjostimeksi ja pienempiä jouluvalojen kanssa.


Mukavaa sysksyä ja joulun odotusta itse kullekkin!